Ερευνα από ψηλά

Ενα χρήσιμο εργαλείο στην αναζήτηση μας είναι τα πρόγραμματα ή οι ιστοσελίδες με δορυφορικές φωτογραφίες. Οι πιο δημοφιλές από αυτές τις εφαρμογές, οι οποίες είναι δωρεάν στην χρήση τους, είναι το πρόγραμμα Google Earth, η ιστοσελίδες Google Maps & Google Earth αλλά και η Bing Maps.

Η ανάλυση του εδάφους που μπορούμε να πετύχουμε σε όλες αυτές τις εφαρμογές είναι σχετικά οι ίδιες, με ευκρίνεια συνήθως από τα 200μέτρα ύψος από το έδαφος. Δυστηχώς όμως όλες οι περιόχές δεν έχουν την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια, με αποτέλεσμα να συναντάμε πολύ συχνά θολές και με μικρότερη ευκρίνεια περιόχες, κάνοντας την έρευνα μας αρκετά δύσκολη.

Google Earth Pro  (https://www.google.com/earth/desktop/)

Το Google Earth Pro είναι ένα πρόγραμμα για υπολογιστές το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας

Google Earth for Chrome  (https://www.google.com/earth/)

Το Google Earth for Chrome είναι μια online έκδοση του Google Earth Pro με περισσότερες λειτουργίες.

Google Maps (https://www.google.gr/maps)

Το Google Maps είναι η πιο γνωστή εφαρμογή με χάρτες, με πολλές λειτουργίες, και εάν έχεις λογαριαμό Google μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου χάρτη, τοποθετώντας pins.

Bing Maps (https://www.bing.com/maps)

Το Bing Maps είναι η αντίστοιχή online εφαρμογή Google Maps αλλά από την Microsoft.

Αρχεία KMZ & KML
Τα ΚΜΖ & KML αρχεία λειτουργούν όπως οι σελιδοδείκτες στον browzer σας, είναι σαν δείκτες στον χάρτη του Google Earth ή στο Google Maps. Μπορούμε να τα δημιουργήσουμε στο πρόγραμμα Google Earth ή στην ιστοσελίδα Google Maps. Η διαφορά του KMZ με το KML αρχείο, είναι ότι το KMZ λειτουργεί σαν απλός δείκτης, ενώ το KML υποστηρίζει και εικονίδια που μπορεί να έχουμε προσαρμόσει αντί του κλασικού pin.

Αρέσει σε %d bloggers: