Ιταλικό αεροδρόμιο Μαρίτσας

aerodromio-maritsa-0

Κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου υπάρχει το παλιό στρατιωτικό Ιταλικό αεροδρόμιο Μαριτσών. Το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε το 1935 και αποτέλεσε το κύριο επιβατικό, εμπορικό και στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δωδεκανήσου κατά την διάρκεια της Ιταλικής κατοχής. Πήρε το όνομα του από το κοντινό ομώνυμο χωρίο, ενώ το πραγματικό Ιταλικό όνομα του αεροδρομίου ήταν G.Pessi Parvis (κωδικός 801), ενός Ιταλού άσσου του Α’ΠΠ. Διέθετε ισχυρή κάλυψη από αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες.

Στο λόφο που υψώνετε ενδιάμεσα στο παλιό και νέο αεροδρόμιο, μπορούμε να διακρίνουμε ακόμα τα χαρακώματα και θέσεις πυροβόλων.

813_3

813_1 813_2

aerodromio-maritsa-1 aerodromio-maritsa-2 aerodromio-maritsa-3 aerodromio-maritsa-4

Πηγή: https://astypalaia.wordpress.com/2010/03/06/…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: