Τέμπη

422_1

Τα Τέμπη είναι ένα πέρασμα μεγάλης στρατηγικής σημασίας από την Θεσσαλία πρός την Μακεδονία. Μέσα από τα Τέμπη περνούν η σιδηροδρομική γραμμή και ο εθνικός δρόμος που οδηγούν στην Βόρεια Ελλάδα. Εχοντας καταλάβει την σημασία των Τεμπών οι Γερμανοί από την εποχή την κατάκτησης της Ελλάδος κτίσανε δύο πέτρινα φυλάκια στις εισόδους πλάι στις γραμμές του σιδηρόδρομου.

Ανεβαίνοντας προς την Μακεδονία πριν μπούμε στα Τέμπη θα συναντήσουμε το πρώτο οχυρό πρίν τα Αμπελάκια στα αριστερά μας πάνω στην γέφυρα του σιδηροδρόμου που περνάει πάνω από τον Πηνειό. Ο πύργος είναι δυστηχώς μισογκρεμισμένος και καταρέει σιγά σιγά λόγω της διάβρωσης από την βροχή.

425_1

Φωτογραφία Χρηστίδης Ηλίας

Τον δεύτερο πύργο θα τον συναντήσουμε μόλις βγούμε από τα Τέμπη στα δεξιά μας, πλάι στην παλία γέφυρα του σιδηροδρόμου. Βρίσκεται εκατό μέτρα από την Εθνική οδό στο ύψος της καινούργιας οδικής γέφυρας που περνάει πάνω από τον Πηνειό.

421_1 421_2 421_3

Φωτογραφίες Θ.Καλτσούδας

Ενα ανοικτό πολυβολείο τύπου «Tobruk» 50μέτρα από την Εθνική.

425_2

Φωτογραφία Χρηστίδης Ηλίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: