Οχυρό Μπαρτίσεβα

Τοποθεσία:  Βρίσκεται στο ύψωμα 1155 και σε απόσταση 6500 μέτρων βορειοανατολικά του χωρίου Βώλακας.

Ιστορικά στοιχεία:  Κατά τις επιχειρήσεις από 6-10 Απριλίου ΔΕΝ ενοχλήθηκε, καθώς δεν ήταν στις κατευθύνσεις επιθέσεως των Γερμανών.

  • Κατασκευή:
  • Οχυρώσεις:  Αποτελείτο από δύο στεγανά συγκροτήματα και δύο μεμονωμένα πολυβολεία. Περιελάμβανε επτά απλά πολυβολεία, τέσσερα διπλά, ένα τριπλό, ένα σύνθετο πολυβολείο-ολμοβολείο, ένα σύνθετο διπλό πολυβολείο-ολμοβολείο, ένα πολυβολείο-παρατηρητήριο, ένα σύνθετο διπλό πολυβολείο- παρατηρητήριο, ένα σύνθετο πολυβολείο-ολμοβολείο-παρατηρητήριο, ένα αντιαεροπορικό, ένα σύνθετο ολμοβολείο-παρατηρητήριο, ένα πυροβολείο πλαγιοφυλάξεως, δύο απλά και ένα διπλό παρατηρητήρια, μία απλή έξοδο και δύο εξόδους με πολυβόλο. Το ανάπτυγμα των καταφυγίων ήταν 580 μέτρα , το δε μήκος στοών 964 μέτρα. Η αντοχή του σε μεμονωμένες βολές 220 χιλιοστών.
  • Οπλισμός:
  • Φρουρά:

Πληροφορίες:  Αποστολή του ήταν η κατοχή του ομώνυμου υψώματος και η απαγόρευση των οδεύσεων που οδηγούν προς Βώλακα, σε συνεργασία με τα οχυρά Άγιος Νικόλαος και Καστίλο.

Αρχεία:

Φωτογραφικό Υλικό:

Ερευνα Ηλίας Κορτίδης, Φωτογραφίες Μιλτιάδη Δημητριάδη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: